News Flash:

Reteta de gogosi fragede

29 Ianuarie 2014
9129 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

25 gr drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
2 lingurite de zahar
4-5 linguri de faina cernuta
2 oua
1 pachet de zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie
5-7 linguri ulei
coaja rasa de la o portocala
1 praf de sare
aprox 650 gr faina (depinde de aluat)
500 ml ulei pentru prajitul gogosilor
zahar pudra

Mod de preparare:

Pregatim maiaua astfel: frecam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si cateva linguri de faina, acoperim vasul, il punem intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce maiaua noastra a crescut suficient o rasturnam peste faina, adaugam sarea, ouale, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, ulei si incepem sa framantam. Se acopera vasul si se aseaza intr-un loc caldut.
Aluatul obtinut trebuie sa fie nu fie tare, trebuie sa fie un aluat care se intinde usor.

Ungem o suprafata cu ulei si intindem foaie din aluatul nostru, cam de 1 cm grosime, si cu un pahar taiem cercuri sau facem fundite. Punem o cratita de poc si incingem uleiul si incepem sa scaldam cate 5 gogosi in acesta, le intoarcem pana cand s-au rumenit pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel sa se scurga un pic.
Cand s-au mai racit, le pudram cu zahar pudra.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi fragede
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1911 viz    0 com
57565 viz    10 com
2092 viz    0 com
1835 viz    0 com
1951 viz    0 com
2809 viz    0 com
1109 viz    0 com
1877 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1980 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025294 (s)