News Flash:

Reteta de ghiveci de legume

2 Iulie 2014
2892 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 vinete mari
1 lingura busuioc proaspat, tocat
8 rosii medii, curatate de seminte si tocate
1 fir rozmarin
2 catei usturoi
1 frunza dafin
2 ceapa feliata
4 dovlecei taiati rondele
100 ml ulei
2 ardei gras rosu
2 ardei gras galben
piper
sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la temperatura mare/ foc mare. Feliaza subtire vinetele si pune-le pe un gratar. Sareaza-le din belsug si lasa-le timp de 30 de minute, astfel incat apa in exces sa se scurga din ele. Apoi le vei spala in apa rece si le vei zvanta pe servetele de hartie.

Intre timp pune ardei( intregi) la cuptor ca sa se coaca. Lasa-i 20 de minute pana cand coaja se rumeneste bine si se poate desprinde usor de pe ardei. Scoate-i intr-un bol si acopera cu un capac sau cu folie pentru a-i inabusi timp de 5 minute. Astfel coaja se va curata mai usor. Curata ardeii, indeparteaza semintele si taiei juliene.

Intre timp redu focul la cuptor la nivel mediu. Unge o hartie de copt cu putin ulei si pune pe ea dovleceii feliati. Coace-i pe o tava in cuptor timp de 10 minute pe fiecare parte. Toaca in bucati mari vinetele scurse si pune-le la copt in cuptor timp de 15 minute.

Intre timp caleste ceapa pana cand se inmoaie, adauga usturoiul, foaia de dafin, rozmarinul si lasa-le impreuna pe foc timp de 1 minut. Pune si rosiile in aceeasi tigaie si lasa legumele si ierburile pe foc 15 minute pana cand rosiile se inmoaie.

Acum, pune intr-un bol mare ardeii, dovleceii si vinetele. Toarna peste ele amestecul cu rosii pe care l-ai pregatit pe foc. Amesteca bine, condimenteaza cu sare si piper si serveste dupa ce se raceste putin cu busuioc proaspat presarat deasupra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ghiveci legume ratatouille mancare post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3670 viz    1 com
2744 viz    0 com
2514 viz    0 com
3927 viz    0 com
2790 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1830 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015709 (s)