News Flash:

Reteta de gem de dovleac

6 Septembrie 2012
2681 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 
1, 5 kilograme miez de dovleac taiat bucati
2,5 kilograme zahar
1 kilogram mere taiate cubulete
4 lamai
3 lingurite ghimbir
optional, cateva frunze de menta

    
Mod de preparare:

Rade coaja si stoarce zeama lamailor. Taie merele si dovleacul bucatele. Intr-o cratita amesteca zeama de lamaie cu miezul de dovleac si merele, apoi pune cratita la foc mic.

Atunci cand miezul de fructe s-a inmuiat bine, adauga zaharul si ghimbirul, iar la final menta, daca ai ales sa pui si frunze de menta. Lasa-le sa fiarba impreuna inca 30 de minute, verificand din cand in cand daca are o consistenta de gem.

Atunci cand are consistenta dorita, ia cratita de pe foc.  Dupa ce s-a racit, pune gemul in borcane, pe care le vei sigila bine cu capace sau celofan. Da apoi borcanele la camara.

sursa: acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4865 viz    0 com
2103 viz    0 com
2183 viz    0 com
1039 viz    0 com
1602 viz    0 com
2081 viz    0 com
1369 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034894 (s)