News Flash:

Reteta de galuste cu prune

16 August 2012
3982 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kilogram prune
1 kilogram cartofi
2 oua
500 grame faina
150 grame zahar
cateva linguri de ulei
1 praf de sare

Pentru finisare:

100 gr  unt
200 grame pesmet
scortisoara dupa gust
4-5 linguri de zahar

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se dau pe razatoare, sau se paseaza cat sunt calzi. Se formeaza un aluat din cartofi, faina , zahar, ulei, oua si praful de sare. Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca de degete, la nevoie mai adaugati putina faina sau ulei, dupa caz. Prunele se spala si se scot samburii. Se pun pret de 20 min intr-un castron, presarand peste ele 5-6 linguri de zahar tos si putina scortisoara. Se rup bucati din aluat  cam de marimea unei nuci si se imbraca jumatatile de prune in el. Prunele trebuie sa fie bine invelite.
Se fierb in apa clocotita, usor sarata, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt in care ati adaugat scortisoara si zahar.
Galuste cu prune pregatite de Craita.



Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prune cartofi oua faina zahar ulei unt pesmet scortisoara castron spumiera
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3235 viz    0 com
10328 viz    0 com
7561 viz    0 com
2989 viz    0 com
1825 viz    0 com
3299 viz    0 com
3743 viz    0 com
3238 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033456 (s)