News Flash:

Reteta de foccaccia

10 Iulie 2013
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina alba (550 sau 650 - pentru ca are mai mult gluten)
25 g drojdie
1 lingurita zahar
300 ml apa calduta
sare
1 ceapa rosie, feliata subtire
1 pumn de masline fara samburi, feliate
1 lingura rozmarin proaspat tocat (sau 1 1 lingura rozmarin uscat)

Mod de preparare:

Dizolva drojdia cu zaharul in apa claduta si lasa-le sa stea 1-2 minute. Pune tot amestecul in mijlocul fainii amestecate cu o jumatate de lingurita de sare. Incepe sa amesteci incet cu o furculita sau o lingura, iar cand aluatul capata consistenta scoate-l pe blatul de lucru tapetat cu faina si lucreaza energic la el vreo 5 minute. Ar trebui sa devina elastic si neted.

Aseaza-l sa creasca frumos intr-un castron uns cu ulei de masline, acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent. Intr-o jumatate de ora ar trebui sa ai o frumusete de bila de aluat umflat.

Unge cu ulei de masline o tava potrivita (nu pe aceea de la cuptor) si aseaza in ea cu mana aluatul de focaccia, intinzandu-l pe toata suprafata tavii. Apasa-l cu degetele la suprafata ca sa formezi niste gropite. Presara deasupra lui ceapa (poti sa o si calesti putin inainte), maslinele, rozmarinul. Stropeste bine cu ulei de masline. Acopera din nou cu un prosop si pune focaccia din nou la dospit.

Depinde cat ai rabdare si cat de mare este. Ar trebui sa stea intre 20 de minute si o ora, timp in care isi dubleaza volumul. Cand e pufoasa presara putina sare de mare grunjoasa si mai apasa de cateva ori cu degetele pe ea.
Pune-o in cuptorul incins la 220C si coace-o 20-25 de minute pana devine aurie, cu o suprafata crocanta. Daca atunci cand bati cu degetul in ea suna a gol, inseamna ca e gata
Scoate-o din tava, lasa-o sa se raceasca putin si taie-o in ce dimensiuni si forme doresti. Este minunata cat e fierbinte.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba drojdie apa calduta ceapa rosie castron aluat umflat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013942 (s)