News Flash:

Reteta de focaccia cu prosciutto

1 Aprilie 2012
2002 Vizualizari | 0 Comentarii
focaccia cu prosciutto
Ingrediente:

200 g branza gorgonzola (branza cu mucegai)
500 g faina
200 g prosciutto cotto
150 g apa calduta
9 g drojdie uscata
50 g untura
50 g unt
1 ou amestecat cu lapte (pentru uns)
sare
  
Mod de preparare:
  
Cantarim si bineinteles cernem faina, adaugam untul, untura si branza, adaugam drojdia, apa calda si punem in functiune masina, iar aproape de sfarsitul framantatului adaugam si un pic de sare (nu prea multa ca brinza si prosciutto au suficienta sare). Oprim masina si amestecam aluatul cu bucatelele de prosciutto taiate cuburele subtirele. Punem aluatul intr-un loc caldut pentru o ora si-l lasam la crescut.
In tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul frumusel cu miinile, fara sa folosim vreun sucitor de aluaturi, ungem cu oul zbatut si amestecat cu o lingura de lapte si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute. Scoatem de la cuptor, taiem patratele si le servim caldute.
Focaccia cu prosciutto pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza gorgonzola faina prosciutto cotto apa drojdie uscata untura unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017356 (s)