News Flash:

Reteta de fasolea frecata

18 Februarie 2012
2135 Vizualizari | 0 Comentarii
Fasole frecata
Ingrediente:

fasole alba (aprox 600 g)
2 cepe mici
1 ardei rosu
3-4 catei de usturoi
coriandru
cateva boabe de piper
2 linguri boia dulce
2-3 foi de dafin
sare

Mod de preparare:


Fasolea se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. Se spala a 2-a zi si se pune la fiert cu cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Se lasa la fiert la foc mic si daca este cazul se completeaza cu apa calduta.
Cand este fiarta se strecoara si se zdrobeste, adaugand putin cate putin apa. Eu nu m-am straduit sa strecor cojile pentru ca am avut fasole de anul asta si a fiert foarte bine si repede. Adaugam si coriandrul cand o zdrobim .
Apoi intr-o cratita calim ceapa tocata, ardeiul si usturoiul. Adaugam si boia si fasolea amestecand usor. Potrivim de sare si piper. Servim ca atare sau cu carne .

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasole alba cepe ardei rosu usturoi coriandru boia dulce sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025244 (s)