News Flash:

Reteta de Empanadas

27 Iunie 2013
1353 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru umplutura:
2 linguri unt sau ulei
1 ceapa mica sau 2 cepe verzi tocate marunt
1 conserva mica porumb (150g)
coriandru proaspat, tocat
½ ardei iute verde tocat marunt
½ ardei capia
75g cheddar ras
1 linguri smantana de gatit
sare
piper

Pentru aluat:
300 g faina
1 ½ lingurita praf de copt
1 lingura sare
120 g unt rece, taiat in cubulete
100 ml apa rece
Optional: cimbru sau salvie uscate

Mod de preparare:

In untul sau uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul iute, apoi se adauga porumbul si se gatesc impreuna 3-4 minute. Condimenteaza cu sare si piper si adauga 1 lingura sau 2 de smantana de gatit. Dupa alte 3-4 minute opresti focul si lasi sa se racoreasca putin. Adaugi cheddarul si coriandrul si lasi totul sa se raceasca bine inainte sa incepi sa faci aluatul de empanadas.

Aluat:
Amesteca faina cu sarea si praful de copt. Adauga cimbrul sau slavia uscate si faramitate daca folosesti. Pune cubuletele de unt si framanta bine pana cand incepe sa semene cu un pesmet grunjos.

Adauga si apa rece, pentru inceput 100 ml si amesteca pana cand incepe sa se omogenizeze si sa se formeze aluatul. Daca mai e nevoie, mai adauga apa rece; pe rand, cate o lingura. Scoate aluatul pe blatul de lucru si framanta-l de cateva ori pana cand devine elastic.

Intinde o foaie subtire din aluat (3 mm grosime). Foloseste drept sablon o farfurie mica sau un castron (diametrul 10cm) ca sa poti forma pe suprafata lui niste cercuri. Decupeaza discurile de aluat. In fiecare dintre ele pune 1-2 linguri de umplutura si unge-le marginile cu ou batut. Impatureste la jumatate (formand o jumatate de disc) si cu o furculita sigileaza marginile, indepartand, astfel, si eventualele bule de aer care pot ramane.
Repeta operatiunea pana cand termini toate empanadas. Unge-le cu ou batut si pune-le la frigider cel putin 30 de minute inainte sa le pui la copt. (In acest moment le poti pune si la congelator si le poti coace in alta zi, fara sa fie nevoie de decongelare, la 180C timp de 30 de minute).

Daca le faci pe loc, incinge cuptorul la 200C/180C daca are ventilatie. Pune empanadas intr-o tava, pe hartie de copt si coace-le timp de 15-20 de minute pana cand se rumenesc.
Sunt bune fierbinti cu o salsa de rosii sau cu guacamole, cu o salata din verdeturi sau doar cu o limonada.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

umplutura cepe verzi coriandru proaspat cheddar ras piper aluat cimbru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2251 viz    0 com
1678 viz    0 com
2686 viz    0 com
1630 viz    0 com
2187 viz    0 com
3046 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1494 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020143 (s)