News Flash:

Reteta de eclere cu vanilie

31 Ianuarie 2014
5316 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru coca:
1 cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
8-10 oua

Pentru crema:
1 litru lapte
300g zahar
250g faina
esenta de vanilie (daca alegeti pastaie de vanilie, puneti-o la fiert odata cu laptele)

Mod de preparare:


Coca
Se pune intr-o oala apa cu uleiul, cand da in clocot se adauga in ploaie faina amestecand continuu sa nu se faca cocoloase, dupa ce se omogenizeaza se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul amestecand bine. Se pun in tava in formele diferite. Se dau la cuptor la foc mare. Cand se coc, se lasa la racit, apoi se taie pe jumatate si se umplu cu crema pe care urmeaza sa o facem.

Crema
Jumatate din lapte se pune la fiert, cealalta jumatate se amestca cu zaharul si faina, apoi se incorporeaza in laptele fierbinte de pe foc, se mesteca continuu pentru a nu se prinde si a nu face cocoloase.

Dupa ce a fiert si ajunge la consistenta dorita se umplu, gogoselele si dupa referinta se poate pune peste ele ciocolata topita.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete clere eclere vanilie retete prajituri retete bzi culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2129 viz    0 com
6922 viz    0 com
12756 viz    0 com
1165 viz    0 com
9182 viz    0 com
1959 viz    0 com
57886 viz    10 com
2149 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023477 (s)