News Flash:

Reteta de drob de miel aredelenesc

24 Aprilie 2019
688 Vizualizari | 0 Comentarii

Drobul de miel ardelenesc are ceva in plus fata de reteta clasica. Iti prezentam secretele unui drob facuta ca la carte, made in Transilvania.

Ingrediente:

  • un kilogram de ficat de miel;
  • jumatate de kilogram de maruntaie de miel cu prapure;
  • jumatate de kilogram de ceapa verde;
  •  300 de grame de untura;
  • 5 grame de piper;
  • 200 de grame de faina;
  • 250 de grame de oua;
  • sare.

Mod de preparare:

Spala maruntaiele de miel si pune-le la fiert intr-o oala cu apa si sare. Maruntaiele se fierb, in general, in aproximativ 25 de minute. Dupa ce s-au fiert, scoate maruntaiele din oala si lasa-le la racit. Pe urma, trece maruntaiele prin masina de tocat carne. Caleste ceapa in untura intr-un vas separat. Introdu apoi maruntaiele in vas si prajeste-le. Ia vasul de pe foc si lasa maruntaiele din nou la racit.

Adauga apoi jumatate din cantitatea de oua si, optional, verdeata, alta decat ceapa verde. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si amesteca bine compozitia rezultata. Ca sa se desfaca, e bine sa tii prapurele de miel in apa rece. Umple apoi prapurele cu compozitia de mai sus. Impatureste prapurele si treci pachetul prin faina, iar apoi prin oua batut. Se prajeste intr-o craticioara in untura infierbantata, la foc mic.

Drobul de miel se poate prepara si la tava. Se serveste cu legume (salata asortata) sau cartofi prajiti, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

drob miel drob ardelenesc retete drob
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1429 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015034 (s)