News Flash:

Reteta de Dorada cu leurda

26 Martie 2014
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 dorade proaspete curatate si eviscerate
1 lamaie mare
2 rosii
50 g masline Kalamata
1 legatura leurda proaspata
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare
piper, dupa gust

Mod de preparare:

Se spala bine dorada si se usuca prin tapotare usoara cu un servetel de hartie (inainte de aceasta operatiune, eu a trebuit sa curat dorada de solzi si s-o eviscerez, deoarece am cumparat-o intreaga). Se sareaza usor, iar pe toata suprafata sa se fac crestaturi adanci cu un cutit bine ascutit.
In burta doradei se introduc cateva frunze de leurda spalate si uscate cu servetelul de hartie. Se adauga si cate 1 feliuta de lamaie in burta pestelui.

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei (1 lingura) se aseaza pestele (eu am transformat si capacul tot in tava, ca sunt aproape identice)
In fiecare crestatura de pe suprafata doradei se infige cate o felie subtire de lamaie. Langa peste se adauga cate 1 rosie taiata bucati.
Se introduce tava in cuptorul caldut si se coace pestele la temperatura medie (180 grade Celsius) aproximativ 13 minute.

Se lasa 5 minute la racorit, dupa care se scoate pestele pe un platou (pentru ca mi-a placut atat de mult cum arata dorada in vasul ei, eu am folosit tot tavile yena pe poste de platou) pe care s-a asezat in prealabil un pat din frunze de leurda. Se decoreaza cu bucatile de rosie si masline Kalamata. Se serveste imediat.

Reteta de Dorada cu leurda este recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete dorada dorada leurda retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018603 (s)