News Flash:

Reteta de crostata cu caise si cardamom

5 Iunie 2014
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg caise taiate in jumatati
30 g faina de migdale
225 g faina
1 lingura lapte
5 linguri zahar tos
1 lingurita cardamon macinat
125 g unt taiat cubulete
40 g zahar pudra

Mod de preparare:

Mixeaza faina, zaharul pudra si untul cu un robot de bucatarie, pana cand amestecul are un aspect grunjos. Adauga 2 linguri de apa rece si mixeaza de cateva ori pana cand se formeaza aluatul. Framanta-l de cateva ori si formeaza din el un disc pe care sa il lasi la rece, in frigider, invelit in folie de plastic. Incinge cuptorul la 200C. Intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt pana formezi un disc cu diametrul de 35cm. Aseaza-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie.

Amesteca faina de migdale cu jumatate din zaharul tos si jumatate din cardamon si presara peste discul de aluat. Aranjeaza jumatatile de caise peste aluat si presara peste ele restul de zahar si de cardamon.

Ridica marginile aluatului, astfel incat sa formezi in cadru de 1-2 cm care sa acopere fructele. Unge cu lapte si presara 1 lingura de zahar.

Coace crostata timp de 35 minute pana cand aluatul se rumeneste si caisele sunt moi. Lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte sa o tai.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete crostata retete caise
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1023 viz    0 com
1007 viz    0 com
3525 viz    0 com
1263 viz    0 com
1121 viz    0 com
832 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021641 (s)