News Flash:

Reteta de cremes - Un deliciu pe care toate gospodinele o sa-l prepare de acum incolo

17 Mai 2017
3100 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,5 l lapte
8 oua
300 g zahar
4 plicuri zahar vaniliat
110 g faina alba
100 g amidon alimentar

Citeste si Cremsnit gata in mai putin de 1 ora - Reteta cu care nu vei da gres

Alte ingrediente:
1 pachet foi pentru cremes
400 ml frisca (eu am pus 600)

Mod de preparare:

1. Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-o oala mai mare (eu am ales una mai mica si nu mi-a incaput crema a trebuit sa o mut in alta mai incapatoare) punem la foc mic 1 litru de lapte.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vaniliat intr-un bol pana se omogenizeaza (4-5 minute) apoi adaugam treptat faina, amidonul si restul de lapte rece, adica 500 ml.
Amestecam bine si apoi rasturnam compozitia peste laptele din oala care deja trebuie sa fie cald.

2. Acum ochii si oala, nu ne dezlipim de ea si cu telul amestecam pana se ingroasa. Trebuie sa amestecam pana crema este mai groasa ca si o budinca. Fara frica ca nu se taie.
Cand s-a ingrosat (o sa observati ca de la un moment dat oricat amestecati nu se mai ingroasa) oprim focul si o lasam deoparte.
3. Batem albusurile spuma tare fara zahar si le adaugam in crema calda amestecand usor cu o spatula ca sa incercam sa pastram volumul. Eu nu am mai razbit cu spatula de lemn si am amestecat si cu telul.

Citeste si Cremes a la Cluj - Reteta al carei secret il stiu doar clujencele

4. Punem o foaie pe platou, o incadram cu o forma metalica (nu-i neaparat necesar, daca lasati crema sa se raceasca putin o sa vedeti ca este suficient de tare si sta singura). Turnam crema si lasam sa se raceasca si apoi punem tava la rece 2-3 ore (eu am lasat afara ca erau cateva grade).
Asa arata dupa 2 ore.

Apoi punem frisca deasupra (eu am avut 600ml pentru ca asa ne place „sa se simta”) si peste frisca cealalta foaie pe care am preferat sa o zdrobesc. Deasupra zahar pudra.
Taiem cu un cutit bine ascutit.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cremes cremes
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015980 (s)