News Flash:

Reteta de cremes frantuzesc

24 Aprilie 2013
3365 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 foaie de cremes
250 g piscoturi
250 ml lapte
200 g zahar
600 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata alba
4 oua
2 linguri amidon alimentar
20 g gelatina

Pentru insiropat piscoturile:

250 ml cafea mai slaba, in care am pus o lingurita esenta de rom

Pentru glazura:

120 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata de menaj

Mod de preparare:


Punem gelatina la inmuiat in 3 linguri lapte rece. Galbenusurile le amestecam cu amidonul, zaharul si apoi adaugam treptat laptele. Punem oala pe foc mic si amestecam mereu pana compozitia se ingroasa ca si o budinca. Oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine pana se dizolva si apoi adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam si lasam sa se raceasca.
Intre timp batem smantana pentru frisca intr-un bol si in altul batem albusurile spuma. Cand compozitia de oua s-a racit adaugam frisca putin cate putin si amestecam usor cu o paleta pana se incorporeaza bine si apoi adaugam si spuma de albusuri.
Punem foaia de cremes apoi jumatate de crema, apoi piscoturile insiropate in cafea si apoi cealalta jumatate de crema.
Lasam la rece 3 ore si apoi preparam glazura.

Intr-o oala mai mica punem smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine la foc mic pana totul devine o crema ciocolatie. Scoatem prajitura din frigider si punem glazura pe care o intindem cu un cutit. Lasam sa se intareasca si apoi o portionam si punem fulgi de migdale pe fiecare felie.

Cremes frantuzesc recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cremes frantuzesc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2016 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031076 (s)