News Flash:

Reteta de cremes cu capsuni

17 Mai 2013
1852 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

aprox 300g capsuni
2 foi cremes
5 oua
500 ml lapte
200 g zahar
2 linguri amidon
12 g gelatina
500 ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca

Mod de preparare:

Gelatina o punem la hidratat in 2 linguri lapte rece. Separam galbenusurile de albusuri si le punem intr-o craticioara. Adaugam zaharul si amidonul. Omogenizam bine si apoi adaugam treptat laptele si  punem totul la foc mic. Amestecam mereu pana ce incepe sa se ingroase apoi luam crema de pe foc si punem gelatina. Mai amestecam pana aceasta se dizolva si apoi lasam sa se raceasca.
Cand crema este rece adaugam albusurile batute spuma. Punem o foaie de cremes apoi crema de oua si apoi jumatate din cealalta foaie zdrobita. Bagam prajitura la frigider si lasam sa se intareasca 2-3 ore.
Smantana pentru frisca o mixam si adaugam intaritorul. Daca folositi smantana neindulcita adaugati zahar, aproximativ 2-3 linguri. Punem si capsunile taiate feliute si amestecam usor.
Scoatem prajitura de la rece adaugam amestecul de frisca si capsuni si presaram deasupra cealalta jumatate de foaie zdrobita. Pudram cu zahar si servim.

Cremes cu capsuni recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

capsuni foi cremes gelatina frisca smantana neindulcita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026506 (s)