News Flash:

Reteta de creme brulee cu lime

17 Ianuarie 2014
1822 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g smantana
100 g smantana lichida
2 frunze de lime
suc de la o lime
putina coaja de lime, rasa
1 lingurita extract natural de vanilie
2 linguri ghimbir, ras fin
120 g zahar pudra
6 galbenusuri

Mod de preparare:

Seteaza cuptorul la 170 de grade Celsius, pune smantana la fiert la foc mediu si adauga vanilia si frunzele de lime. Cand a dat in clocot, redu focul la minim si continua sa fierbi timp de 3 minute, apoi opreste focul.

Amesteca galbenusurile cu 60 g de zahar, apoi adauga in crema de smantana ghimbirul, coaja si sucul de lime. Trece crema printr-o sita pentru a elimina cojile de lime si ghimbir, apoi toarna compozitia in sase vase de copt (Ramekin) si pune-le intr-o tava adanca. Adauga apa fiarta in tava, cat sa ajunga la jumatatea inaltimii vaselor. Acopera-le totul cu folie de aluminiu si coace timp de 30 de minute.

Creme brulee cu lime si ghimbir se serveste cu zahar pudra caramelizat. Pentru a obtine zaharul aramelizat trebuie doar sa-l presari deasupra prajiturii si apoi sa o coci timp de 1 minut fara a o mai acoperi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema brulee
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2647 viz    0 com
1828 viz    0 com
2090 viz    0 com
1607 viz    0 com
3053 viz    0 com
1688 viz    0 com
3579 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1849 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032071 (s)