News Flash:

Reteta de crema de amandina

16 Octombrie 2013
2020 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat pate brisee:
250 g faina
150 g unt, moale, taiat cubulete
1 lingurita sare
un praf de zahar tos
1ou
1 lingura lapte rece

Pentru creme d`amande:
75 g unt inmuiat (dar nu topit)
75 g zahar fin
75 g pudra de migdale
75 g oua (2 oua mici)
20 g faina
15 ml rom

Mod de preparare:

Blat pate brisee:
In mijlocul faini, amestecata cu sarea si zaharul pune untul moale si oul. Framanta cu degetele, tragand putin cate putin faina. Cand aluatul incepe sa prinda contur si arata ca niste boabe de orez adauga si laptele si formeaza un aluat pe care sa il poti scoate din bol si cu ajutorul palmelor sa il netezesti de cateva ori. Inveleste-l in folie de plastic si pune-l in frigider cel putin 1 ora. (Il poti tine pana la o saptamana in frigider.)

Cand esti gata sa il folosesti intinde-l pe blatul tapetat cu faina intr-un disc de 27-28cm si aseaza-l intr-o tava de tarta cu diametrul de 23cm. Taie-i marginile in exces.

Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si coace-l in orb 15-20min, la 190C. Apoi fara greutati timp de 7-10 min cat sa se rumeneasca putin. Scoate tarta din cuptor si lasa-o sa se racesca.

Intre timp, pregateste crema de migdale. Incorporeaza zaharul in unt formand o spuma. Adauga pe rand, in ordinea data, restul ingredientelor. Cand baza de tarta s-a racorit pune crema si intinde-o in strat uniform. Deasupra ei aseaza felii de piersici din compot. Baga la cuptor, la 180C, in jur de 15 -20 de minute, pana cand crema de migdale se umfa usor printre feliile de piersici. Scoate tarta si lasa-o sa se raceasca putin. Incalzeste cateva linguri de peltea de gutui si unge tarta cu ea. Ii va da un luciu frumos si un parfum in plus.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2864 viz    0 com
2318 viz    0 com
4999 viz    0 com
2549 viz    0 com
1340 viz    0 com
7510 viz    0 com
1127 viz    0 com
1925 viz    0 com
1076 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030191 (s)