News Flash:

Reteta de cozonac simplu

22 Februarie 2012
2601 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac simplu
Ingrediente:

650 g faina 650
3 oua intregi
30 g drojdie proaspata
150 g zahar
2 linguri cu portocala confiata
180 ml lapte
75 g unt, moale, la temperatura camerei
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita sare
1 ou batut (pentru uns)
1 lingura susan pentru decor

Mod de preparare:

Am inceput prepararea seara,cu dizolvarea drojdiei in putin lapte si cu o lingurita de zahar si punind apoi toate ingredientele in cuva masinii de piine (intii lichidele si apoi solidele) si lasind pe programul de framintare timp de 2 ore. Apoi am luat aluatul si l-am plasat intr-un vas de plastic mai mare, l-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pana a doua zi dimineata. Atunci am impartit aluatul in doua parti egale (pe un blat gresat cu putin ulei), i-am dat forma (am facut 3 suluri din fiecare bucata de aluat, pe care le-am impletit) si l-am plasat in 2 tavi mari, tapetate cu hartie de copt. L-am mai lasat cca 1,5 ore la crescut, in tava, timp in care l-am uns de vreo doua ori cu oul batut, iar la sfarsit l-am decorat cu putin susan. L-am pus in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 30 minute, pana  a capatat o frumoasa culoare.
Cozonac simplu pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 650 oua drojdie zahar portocala confiata lapte unt turmeric sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1651 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028887 (s)