News Flash:

Reteta de cozonac de post

18 Martie 2012
2186 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac de post
Ingrediente:

500 gr faina
250 ml apa minerala sau suc carbogazos
1 cub de drojdie proaspata
80 ml ulei cald
1 plic de zahar vanilat
60 gr zahar pudra
coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
 
Pentru umplutura:
 
stafide
prune uscate
rahat
ananas confiat
 
Mod de preparare:
 
Faina se pune intr-un bol, drojdia se dizolva cu putina apa calda, o jumatate de lingurita zahar si jumatate lingurita  sare. Peste drojdie, se toarna 2 linguri de suc (la temperatura camerei) si se pune in faina, in mijloc. Se amesteca putin si se lasa la crescut maiaua, langa o sursa de caldura, ferita de curent. Dupa max 15 minute, se toarna restul de suc, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, se amesteca bine pana se incorporeaza, si turnam putin cate putin din uleiul cald, framantand bine. Vasul se acopera si se lasa la cald pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, pe masa de lucru, unsa cu putin ulei, intindem aluatul, si presaram compozitia de fructe. Il rulam, si il asezam in forma de copt dorita, unsa bine cu unt sau ulei si tapetata cu faina.
Se acopera cu un prosop, si se mai lasa sa creasca in forma. Cozonacul se unge cu o pensula cu putin suc, si se da la cuptor pana se rumeneste. Se poate testa cu un betisor.
Dupa ce il scoateti din cuptor, lasati-l sa se raceasca putin in forma, apoi il scoateti din tava. Se pudreaza cu zahar vanilat
Cozonac de post pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina apa minerala suc carbogazos drojdie ulei zahar vanilat sare prune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3874 viz    0 com
2263 viz    0 com
2900 viz    0 com
2942 viz    0 com
3133 viz    0 com
1293 viz    0 com
2481 viz    0 com
3089 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1638 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028860 (s)