News Flash:

Reteta de cozonac cu rahat

23 Februarie 2012
4266 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac cu rahat
Ingrediente:

1 kg faina
5 oua
2 pliculete drojdie uscata
coaja rasa de la 1 lamaie
esenta de vanilie
100 ml ulei
500 ml lapte
250 gr zahar
500 gr rahat
miez nuca
   
Mod de preparare:

Am pregatit aluatul in masina de facut paine. Dupa ce am lasat la dospit cam 2 ore am impartit coca in doua. Pe o suprafata unsa cu ulei am intins fiecare jumatate si am pus rahatul taiat marunt din abundenta. Am rulat coca si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. E foarte important sa mai lasam cozonacul si in tava macar jumatate de ora inainte de a-l da in cuptor. Am uns cozonacii cu ou, am decorat cu miez de nuca si i-am lasat la copt cam 40 min. In primele 10 min am dat focul mai tare, apoi i-am copt la foc mic. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca mai avem coca cruda. Din cantitatile de mai sus rezulta 2 cozonaci.
Cozonac cu rahat pregatit de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina oua drojdie uscata ulei lapte zahar rahat miez nuca
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035745 (s)