News Flash:

Reteta de cozonac cu nuci

20 Decembrie 2013
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
8 oua
30 g drojdie
500 ml lapte
250 g unt topit
250 g zahar plus 50 g zahar pentru crema
zahar vanilat
esenta de rom
esenta de vanilie
300 g nuca
3 linguri cacao
coaja de la o lamaie

Mod de preparare:


Frecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte, apoi lasam sa creasca la caldura. Fierbem laptele si-l lasam la racit, untul il topim si il lasam un pic sa se racoreasca.

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu un praf sare, iar albusurile le batem spuma. Punem faina intr-un vas mare, turnam in mijloc drojdia crescuta, laptele racorit, galbenusurile, esentele si zaharul vanilat. Framantam bine. In timpul framantarii adaugam cate putin unt topit si cate putin zahar. Adaugam 2  linguri de albus batut spuma. Framantam cat de mult putem apoi acoperim vasul si lasam la crescut.

Amestecam albusurile batute spuma cu mixerul cu 50 g zahar, cu cele 3 linguri cacao, nuca macinata marunt si esenta de rom. Dupa ce a crescut compozitia, mai framantam putin coca apoi o intindem, punem crema si apoi impletim cozonacul.

Punem coca astfel aranjata cu umplutura in forma de cozonac care a fost tapetata cu hartie de copt. Ungem cozonacul cu ou, il mai lasam un sfert de ora la crescut si introducem in cuptorul incins la foc potrivit. Il incercam din cand in cand cu scobitoarea in compotizie ca sa vedem cand este gata.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1463 viz    0 com
1447 viz    0 com
2522 viz    0 com
1375 viz    0 com
1649 viz    0 com
942 viz    0 com
1835 viz    0 com
1123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029855 (s)