News Flash:

Reteta de covrigi

26 Ianuarie 2015
2507 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 lingurita sare de mare
1 lingurita zahar
2 lingurite si un sfert de drojdie
cca 340 gr faina alba
230 ml apa calda

Pentru topping:
110 ml apa calda
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Alte ingrediente:
1 lingura ulei vegetal
3 linguri unt nesarat

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 260 de grade Celsius. Greseaza o tava cu ulei sau tapeteaz-o cu hartie pergament. Amesteca ingredientele pentru topping, baga-le 1 minut la microunde, apoi lasa-le deoparte.

Aluat:
Mixeaza faina cu sarea, zaharul si drojdia. Pune apoi apa. Framanta aluatul in jur de 5 minut, dupa care lasa-l sa creasca la temperatura camerei. Dupa 30 de minute intinde-l pe masa, trece cu sucitorul de cateva ori peste el si taie-l in parti egale. Modeleaza cate un covrig din fiecare fasie, cufunda-l in mixul cu bicarbonat de sodiu, pune-l in tava, presara sare si lasa-l asa 10 minute. La final, baga tava in cuptor pentru 9-10 minute.
Dupa ce ii scoti, unge-i cu unt.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

covrigi reteta covrigi aluat covrigi retete simple retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1539 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021497 (s)