News Flash:

Reteta de coroana mexicana

28 Februarie 2012
2011 Vizualizari | 0 Comentarii
Coroana mexicana
Ingrediente:

360 g faina
240 ml lapte
90 g malai fin
1 lingurita sare
8 g drojdie uscata
1 ou
1 lingurita zahar
60 ml ulei
oregano uscat
pudra de usturoi

Pentru umplutura:

200 g soia fiarta (sau alta fasole)
250 g carne tocata de vita
1/2 conserva rosii in suc propriu (200 g)- tocate
1/2 cana porumb congelat
cateva picaturi de tabasco
1 ardei verde - taiat cubulete
50 g cascaval ras
sare
piper

Mod de preparare:

Faina se cerne intr-un castron impreuna cu malaiul. In mijloc se face o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in putin lapte cald. Se lasa aprox. 10min. sa creasca. Se adauga apoi si restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat elastic. Se lasa sa creasca la loc cald pt. aprox. o ora.

Umplutura:

Se caleste carnea, se adauga rosiile, porumbul, soia, ardeiul si se lasa sa fiarba putin pana scade zeama. Se inchide focul si se adauga sare, piper, tabasco si cascavalul ras.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie-disc cu diametrul de aprox. 35cm. Se aseaza in tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu malai. In centrul foii se fac 8 taieturi suprapuse (fiecare de 14 cm);pe margine se aseaza umplutura, se apuca apoi colturile de aluat din centru si se aduc peste umplutura, spre exterior, bagand varfurile acestora bine sub aluatsi presand - ca sa nu se desfaca la copt.Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C pt. aprox. 25 min.
Coroana mexicana pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina lapte malai fin sare drojdie uscata zahar ulei oregano usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1608 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018896 (s)