News Flash:

Reteta de cornuri pufoase

6 Februarie 2014
2957 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 ml lapte
2 galbenusuri
50g drojdie
1 cana ulei
1 lingurita sare
1 kg faina
coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Pentru umplutura:
500 g nuca
250 g zahar
50 ml lapte
2 albusuri
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta rom (obtional)

Pentru finisare:
1 ou
100 ml miere de albine
3-4 linguri nuca/ nuca de cocos

Mod de preparare:

In laptele cald se dizolva drojdia impreuna cu zaharul vanilat, se adauga apoi pe rand galbenusurile, coaja de lamaie, uleiul si se mixeaza pana se amesteca bine ingredientele. La final se pune sarea amestecata in faina si se framanta bine. Trebuie obtinut un aluat neted si putin lucios. Vasul se infoliaza si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si cald.

Umplutura:
Nuca data prin blender/masina de tocat carne/robot/masina de nuca se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, romul si se opareste cu laptele clocotit. Cand se racoreste, se omogenizeaza cu albusurile batute spuma. Compozitia trebuie sa iasa de consistenta unei creme ferme.
Din aluatul crescut se formeaza 8 bile care se intind in cercuri ce se taie in sase. Pe fiecare sesime de aluat se pune umplutura apoi se ruleaza spre centru cercului pentru a se forma cornuri, se curbeaza putin si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Cornurile astfel formate se lasa la crescut inca jumatate de ora, se ung cu ou batut si se dau la copt pentru 20 minute la 180 grade.
De calde se ung cu mierea tinuta la cald si se pubreaza cu nuca macinata sau nuca de cocos.

SFATURI:
- pentru ca suprafata cornurilor sa fie lucioasa adaugati in oul pentru uns o lingura de ulei
- umplutura poate fi inlocuita cu rahat, dulceata, crema de ciocolata sau orice va mai place.
- pentru ca sa impiedicati desfacerea cornurilor, la copt, formati-le si asezati-le in tava in asa fel incat coltul sesimei de aluat (cel din centrul cercului) sa ajunga dedesubt.
- puteti pastra cornurile mai multe zile intr-o punga de plastic intr-un loc uscat. Vi le recomand cu lapte, la micul dejun.

Aceasta reteta de Cornuri pufoase ne este recomandata de Madalina Florea. (http://produsetraditionaleblog.wordpress.com/)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cornuri cornuri pufoase retete aluat retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028883 (s)