News Flash:

Reteta de cornuri cu umplutura de nuca

17 Octombrie 2014
2395 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
200 ml lapte dulce
600 g faina
10 g drojdie uscata
30 g zahar pudra
200 g unt
2 oua
1 lingurita rasa sare

Pentru umplutura:
60 g stafide
100 g nuca macinata
100 g mac
coaja rasa lamaie
150 g zahar pudra
1 ou pentru uns
150 ml apa

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vreo 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul pudra, sarea, ouale, amestecand cu o spatula. Am adaugat laptele, amestecand bine. La final am pus treptat untul topit si racit, si am framantat cu mana aluatul. La mine a mai fost nevoie sa pun faina, cca vre-o 50-70 g, pentru a incorpora tot untul. Cantitatea de faina poate varia in functie de tipul fainii, de cantitatea de apa pe care o are untul sau de marimea oualor, deci daca mai este nevoie mai suplimentati, atata cat sa iasa un aluat legat si usor de manevrat. Aluatul l-am dat la rece cat m-am ocupat de umpluturi.

Am pregatit doua boluri, intr-unu am pus nuca, in celalalt macul. Cantitatea de stafide am impartit-o egal, la fel si coaja rasa de lamaie. Intr-un ibric am pus apa si zaharul pudra si l-am pus pe foc, lasandu-l sa fiarba cca 2-3 minute. Siropul l-am turnat treptat in cele doua boluri, amestecand mereu in compozitii.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in bilute de 32 g (27 bucati mi-au iesit mie). Fiecare biluta am aplatizat-o, apoi cu sucitorul am intins-o, dandu-i forma ovala. In mijloc am pus cate o lingurita de umplutura, apoi am rulat, i-am dat forma de potcoava, si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.  
Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu galbenus, lasandu-le sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu albus. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, lasandu-le pana s-au rumenit frumos, fara a se arde, in cazul meu 25 minute.

Reteta de cornuri recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cornuri aluat cornuri cornuri nuca retete prajituri culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022697 (s)