News Flash:

Reteta de cornuri Bratislava

11 Decembrie 2013
3470 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat
300 g faina de patiserie
100 g unt
30 g zahar
coaja de lamaie
20 g drojdie proaspata
2 galbenusuri
4 linguri cu lapte
galbenus pentru uns
1 lingurita de zahar pentru deasupra
sare

Pentru umplutura
150 g miere
30 g unt
100 g nuci coapte
scortisoara
coaja de lamaie

Mod de preparare:

Taie untul bucatele si amesteca-l cu faina, apoi pune amestecul intr-un bol incalzit. Adauga un praf de sare, zaharul, coaja de lamaie dupa gust, galbenusurile si drojdia dizolvata in laptele caldut. Framanta un aluat vartos, acopera si lasa sa creasca aproximativ 30 de minute. Formeaza bile de aluat, cat o chifla, pe care le lasi sa mai creasca 20 de minute la cald. Amesteca toate ingredientele pentru umplutura si lasa deoparte.

Cand chiflele au crescut, intinde-le in oval pe planseta infainata, unge-le cu umplutura de nuci, apoi ruleaza, pe lung, si indoaie un pic colturile, cat sa formezi niste cornuri frumoase. Asaza-le in tava unsa cu unt (sau tapetata cu hartie de copt) si mai lasa-le sacreasca 10-15 minute. Unge-le acum cu galbenus batut si amestecat cu jumatatea de lingurita cu zahar.
Lasa-le in cuptorul incins, la foc potrivit, 10 minute, apoi mai unge-le odatacu ou batut cu zahar. Daƒ focul un pic mai mare si lasa 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

sursa: ecuisine
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027155 (s)