News Flash:

Reteta de cornulete

20 Octombrie 2014
1512 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

650 gr faina
1/2 kg rahat
200 ml lapte
200 gr unt sau margarina
150 gr zahar tos (daca folositi alta umplutura, puneti 200)
25 gr drojdie proaspata
100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
1 lingura otet
coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana acesta se topeste (ca sa va fie mai usor puteti folosi zahar pudra). Eu am mixat cam 10 minute apoi am lasta asa amestecul pentru ca am nimerit un zahar tare ca piatra. Dizolvam drojdia in laptele caldut si adaugam la crema de unt, apoi otetul, coaja rasa de lamaie si faina.

Framantam pana se omogenizeaza bine si impartim aluatul in 8 bucati. Punem aluatul la rece 30 de minute timp in care taiem rahatul bucatele si preincalzim cuptorul la 170g. Intindem o bucata de aluat cu sucitorul apoi o taiem in 8. Pe fiecare bucata punem rahat si apoi rulam usor.

Asezam cornulete in tava in care am pus hartie de copt si le coacem timp de 10-15 minute pana se rumenesc putin la varfuri. Cornuletele calde le dam prin zaharul pudra. Lasam sa se raceasca.

Observatie:
- rahatul se taie mai usor daca treceti lama cutitului prin faina.
- puteti sa umpleti cornulete cu un gem mai tare (magiun) sau miez de nuca amestecat cu gem.

Reteta de cornulete recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cornulete cornulete rahat retete prajituri culinar mancare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027601 (s)