News Flash:

Reteta de Cordon Bleu

3 Octombrie 2013
3131 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Piept de pui 1 kg (dintr-un piept se fac 4 cordon bleu)
3 oua
200 gr cascaval clasic
200 gr sunca afumata
200 gr faina alba calitate superioara
300 g pesmet alb/galben
delikat de gaina
Sare
250 g unt
 
Mod preparare:

Se pregatesc toate ingredientele. Pieptul de pui se spala, se curata. Pieptul se taie in 4 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata se acopera cu o folie alimentara (se bate mult mai bine, nu se rupe carnea si nu stropeste) si cu un ciocan de bucatarie se bate bine.Se condimenteaza pieptul de pui cu Delikat de gaina.
Pe prima jumatate de pui se pune o felie de sunca si pe ea cascavalul. Aveti grija ca bucata de cascaval si sunca sa nu fie prea mari, altfel nu veti putea sa o acoperiti cu carne.
Acoperiti cascavalul cu sunca cu cealalta jumatate de piept, asa ca sa-l acopere complet.Daca nu-l acopera, mai taiati din cascaval sau sunca.
Din 2 piepti de pui se fac 8 cordon bleu-uri.
Se pastreaza foarte bine congelati in aceasta forma. Daca le scoateti de la congelator nu le dezghetati, le puneti direct in tigaie.
In 2 farfurii plate puneti pesmet si faina. Intr-o farfurie mai adanca bateti ouale cu Delikat de gaina si mixati bine cu o furculita.
Se da pieptul prin faina, apoi prin ou,si apoi prin pesmet. Se topeste untul pe o tigaie plata si se aranjeaza cordon bleu-ul, se acopera cu un capac si la foc mediu se prajesc.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1029 viz    0 com
962 viz    0 com
2132 viz    0 com
1994 viz    0 com
2820 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015894 (s)