News Flash:

Reteta de clatite cu pepene galben

1 August 2012
4028 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru compozitia de clatite

2 oua
5-6 linguri faina
300 ml lapte
1 lingura de zahar
1 lingura unt topit
un praf de sare

Pentru umplutura:

1 pepene galben
1-2 linguri zahar

Mod de preparare:

Batem foarte bine ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand, praful de sare, untul topit, laptele si la final faina cernuta. Lasam pentru 20-30 minute compozitia la “odihnit”.
Intre timp, dupa ce am spalat pepenele galben, il curatam de coaja si samburi, apoi il taiem cubulete potrivite. Intr-o tigaie care nu lipeste, il calim putin cu zaharul pana se inmoaie.

In tigaia incinsa bine, punem putin unt, iar cand s-a topit turnam un polonic de compozitie avand grija sa “imbracam” toata suprafata tigaii. Lasam pe foc, pe fiecare parte aproximativ 1 minut pana cand clatita se rumeneste frumos.

Dupa ce am terminat cu prajirea clatitelor, le umplem cu compozitia de pepene, le rulam, apoi le putem taia bucati de aproximativ 2 cm.
Se pot servi calde si reci, alaturi de putina inghetata.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua faina lapte zahar unt sare pepene galben polonic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027563 (s)