News Flash:

Reteta de clatite cu morcovi

10 Aprilie 2014
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
350 ml lapte
175 g faina de grau
20 g zahar
1/2 lingurita sare
100 g morcov curatat si ras fin
2 linguri ulei

Pentru umpluturi dulci:
Branza de vaci -  50 g per clatita
Smantana – 2 lingurite per clatita
Zahar – 1 lingurita la o clatita
Miere – 1 lingurita la o clatita
Gem sau dulceata – 2 lingurite la o clatita
Lapte condensat – 2 lingurite la o clatita

Pentru umpluturi sarate:
Telemea sau feta
Ierburi uscate
Cascaval

Mod de preparare:

Feta se amesteca cu ierburi si cascaval ras. Se pune pe o clatita, se impatura si apoi se incalzeste in tigaie. Mixam ouale cu zaharul apoi adaugam treptat laptele alternativ cu faina amestecata cu sare. Adaugam morcovii dati pe razatoarea mica. Turnam uleiul, se amesteca si se lasa aluatul timp de 20-30 minute (nu-i obligatoriu dar se va imbunatati calitatea clatitelor). Coacem clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
Servim cu diferite umpluturi. Eu am uns clatitele cu putina miere, apoi am pus branza de vaci si le-am impaturit.

Clatite cu morcovi recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete clatite clatite morcovi clatite umplute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022689 (s)