News Flash:

Reteta de clatite cu gem de caise

8 August 2019
460 Vizualizari | 0 Comentarii

Sunt o generoasa sursa de potasiu (315 mg/100 g), ceea ce face din caise cel mai bun aliat al sportivilor. Potasiul este mineralul care are proprietatea de a stimula eliminarea metabolica si naturala a toxinelor.

Ingrediente:

Pentru aluatul de clatite

  • 800 ml lapte
  • 500 g faina
  • 4oua
  • praf de sare

Pentru servit

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • gem de caise
  • 20 caise taiate feliute

Mod de preparare:

Pentru clatite, combini faina cernuta cu sarea, cu ouale si cu putin lapte pana obtii o coca omogena, apoi o diluezi cu restul de lapte, amestecand in felul acesta pana termini compozitia de clatite.
Pentru umplutura, bati frisca impreuna cu zaharul pana devine o crema. Lasi la rece 30 de minute. Torni cate un polonic in tigaia incalzita si prajesti clatita pe ambele parti pana se rumeneste. Procedezi la fel cu toate. Umpli clatitele cu crema, cu feliute de caise, le rulezi si le decorezi cu gem de caise, dupa gust.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite caise reteta clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019373 (s)