News Flash:

Reteta de ciulama de urzici

15 Aprilie 2016
3794 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 castron marisor de urzici
1 ceapa
3 catei usturoi
1 lingura faina
sare
ulei

Pentru servire:
mamaliga
ou ochi
carne de la untura

Mod de preparare:

Urzicile culese si bine curatata si spalate in mai multe ape, le-am pus la oparit cca 10 minute. Am scos urzicile, iar zeama am dat-o deoparte, fara a o arunca. Urzicile le-am lasat putin la scurs, apoi le-am tocat marunt pe un tocator, si le-am pus intr-un castron impreuna cu lingura de faina. Am amestecat energic.

Intre timp am calit ceapa, am adaugat urzicile si si un polonic de zeama si am lasat sa clocotesca putin. Am potrivit de sare, am adaugat si usturoiul pisat, iar cand urzicile au prins consistenta, am oprit focul.
Zeama ramasa de la urzici este un adevarat medicament la pahar (foarte bun pentru detoxifierea organismului), asa ca ar fi pacat s-o aruncam.
Am servit urzicile alaturi de mamaliga calda, un ou ochi si o bucata de carne de la untura.

Reteta de ciulama de urzici ne este recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciulama urzici reteta urzici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1518 viz    0 com
1731 viz    0 com
1423 viz    0 com
2400 viz    0 com
3642 viz    1 com
6480 viz    0 com
1650 viz    0 com
1658 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025119 (s)