News Flash:

Reteta de ciulama de urzici

15 Aprilie 2016
1704 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 castron marisor de urzici
1 ceapa
3 catei usturoi
1 lingura faina
sare
ulei

Pentru servire:
mamaliga
ou ochi
carne de la untura

Mod de preparare:

Urzicile culese si bine curatata si spalate in mai multe ape, le-am pus la oparit cca 10 minute. Am scos urzicile, iar zeama am dat-o deoparte, fara a o arunca. Urzicile le-am lasat putin la scurs, apoi le-am tocat marunt pe un tocator, si le-am pus intr-un castron impreuna cu lingura de faina. Am amestecat energic.

Intre timp am calit ceapa, am adaugat urzicile si si un polonic de zeama si am lasat sa clocotesca putin. Am potrivit de sare, am adaugat si usturoiul pisat, iar cand urzicile au prins consistenta, am oprit focul.
Zeama ramasa de la urzici este un adevarat medicament la pahar (foarte bun pentru detoxifierea organismului), asa ca ar fi pacat s-o aruncam.
Am servit urzicile alaturi de mamaliga calda, un ou ochi si o bucata de carne de la untura.

Reteta de ciulama de urzici ne este recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciulama urzici reteta urzici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1157 viz    0 com
1239 viz    0 com
1080 viz    0 com
1937 viz    0 com
2503 viz    1 com
3866 viz    0 com
1272 viz    0 com
1301 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013664 (s)