News Flash:

Reteta de ciulama de curcan

22 Iulie 2013
4401 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g morcovi
100 g telina
100 g patrunjel
1 ceapa
50 g unt
50 g faina
300 g carne de curcan
sare
lapte optional

Mod de preparare:

Carnea se fierbe in apa clocotita impreuna cu legumele. Dupa ce carnea a fiert, se scot legumele si carnea. Intr-o cratita, faina se adauga peste untul topit, si se caleste 1-2 minute, amestecand incontinuu ca sa nu se rumeneasca. Se stinge cu 500 ml supa de legume adaugata in doua reprize, amestecand bine de fiecare data, ca sa desfaca toate cocoloasele care se formeaza. Se lasa sa fiarba cateva clocote si daca sosul este prea gros, se dilueaza cu putina supa (sau lapte optional). Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri. Se ia de pe foc si se adauga carnea taiata in bucati mici. Se serveste cu mamaliga.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

morcovi patrunjel sare cratita mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1748 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013725 (s)