News Flash:

Reteta de ciorba de burta

30 Aprilie 2014
2765 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg oase de vita
1,5 kg burta prefiarta (de preferat proaspata, dar merge si congelata)
1 ceapa mica
1 lingurita boabe de piper
2-3 frunze de dafin
4 galbenusuri
400 g smantana 25% grasime
3 morcovi potriviti
1 pastarnac
1 ardei mic iute murat
1 radacina patrunjel
1 telina mica
6-7 catei de usturoi
sare
otet

Mod de preparare:

Oasele le spalam bine si le lasam sa stea in apa rece 2-3 ore, apoi le punem la fiert intr-o oala de 8 l. Cand apa da in clocot, spumam si adaugam burta spalata bine. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac si cand burta este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si spalat, sare, piper si dafin.

Cand burta a fiert, strecuram zeama intr-o alta oala si dupa ce burta s-a racit putin cat sa o putem taia, o taiem fideluta si o adaugam in oala.
Acum stiu ca multa lume arunca zarzavatul, insa eu il zdrobesc bine cu blenderul pentru supe creme  intr-un vas impreuna cu putina zeama si apoi il rastorn in oala.

Galbenusurile le frecam bine cu smantana si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte si rasturnam apoi tot amestecul in oala. Usturoiul il zdrobim bine si il adaugam la ciorba. Adaugam si ardeiul iute taiat marunt si acrim numai cu otet ( atentie sa nu puneti prea mult pentru ca ciorba “capata” gust acrisor dupa un timp si nu pe moment. Puteti pune si otetul de la ardeii iuti murati.

Potrivim de sare si apoi “dam culoare” ciorbei astfel; curatam un morcov mic si apoi il dam pe razatoarea fina. Il calim bine intr-o lingura de ulei si apoi punem tot amestecul in oala. Ciorba va capata o culoare frumoasa galben inchis.
Servim cu ardei iute.

Ciorba de burta
recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciorba ciorba burta sfaturi ciorba ciorba vita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1180 viz    0 com
1672 viz    0 com
1323 viz    0 com
1838 viz    0 com
975 viz    0 com
1223 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1478 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019408 (s)