News Flash:

Reteta de ciambelline

11 Aprilie 2012
2971 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciambelline
Ingrediente:

350 g faina
150 g zahar
2 oua
o fiola aroma de vanilie
un pic de sare
100 g unt rece
16 g praf de copt
zahar granule

Mod de preparare:

Cernem faina si o amestecam cu zaharul, aroma de vanilie, sare, un ou si un albu, untul taiat bucatele mici si praful de copt cernut. Amestecam repede ingredientele, pina vom obtine un aluat omogen, dar un picut cam lipicios.
Formam multe grisine largi cat degetul si lungi cca 10 cm, dam forma de covrigel si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta destul de marisoara una fata de alta, pentru ca in timpul cit vor sta in cuptor, se vor mari destul de mult. Cu pensonul le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu o lingura de apa si presaram zahar granulat (pe unele am presarat bombonele micute).
Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru circa 15-20 de minute.
Ciambelline pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar oua sare unt zahar granule grisine tava ciambelline
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1887 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034585 (s)