News Flash:

Reteta de ciambella cu mascarpone

6 Martie 2014
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g de faina
150 g amidon alimentar
250 grame zahar (reteta prevedea 300 g, dar dupa gustul meu, erau suficiente 200 g)
100 g unt
250 g mascarpone
3 oua mari (daca sint mici _ 4 oua)
100 g lapte
16 g praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Intr-un vas punem ouale, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul si vom obtine o compozitie spumoasa. Adaugam untul topit dar rece, mascarponele, sarea, laptele si incet adaugam cite un pic de faina pe care intii o cernem impreuna cu amidonul si praful de copt.
In forma pentru ciambella unsa cu unt topit si tapetata cu faina, rasturnam compozitia, eu am pus si niste bucatele de ciocolata si bagam in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru circa 25 de minute, apoi ridicam temperatura la 185 de grade circa 10 minute. Neaparat dupa cele 25 de minute facem o proba cu o scobitoare, asta ca sa nu riscam sa fie ori cruda, ori prea uscata.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si abia apoi rasturnam ciambella din forma.

Ciambella recomandata Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciambella ciambella mascarpone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

929 viz    0 com
872 viz    0 com
1041 viz    0 com
1060 viz    0 com
932 viz    0 com
1017 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013941 (s)