News Flash:

Reteta de ciambella

24 Ianuarie 2013
7652 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina
150 g zahar
300 ml frisca lichida
3 oua
un pachetel zahar vanilat
dulceata de piersici
16 praf de copt

Mod de preparare:

Separam intii albusurile de galbenusuri, apoi galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina se deschid la culoare, adaugam frisca lichida, faina cernuta impreuna cu praful de copt, zaharul vanilat.
Separat mixam albusurile pina se intaresc bine, ca la bezele..., le rasturnam usurel peste compozitia cu galbenusuri si amestecam incetisor si cu atentie, de jos in sus, cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine albusurile. Vom obtine o compozitie destul de grosuta.
Pregatim forma de ciambella, unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca doriti sa iasa ciambella mai interesanta ca aspect cind e taiata, puneti intii de jur imprejur jumatate din compozitie, apoi din loc in loc cite o lingura de dulceata de piersici (sau de care aveti), apoi continuati cu restul compozitiei. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam timp de cca 45 de minute, depinde foarte mult de cuptor, dupa 35 de minute, faceti o proba cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra, taiem si servim alaturi de cafeaua de dimineata.

Ciambella recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar frisca lichida oua zahar vanilat cuptor ciambella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4422 viz    1 com
5144 viz    0 com
2224 viz    0 com
5989 viz    0 com
3250 viz    0 com
1743 viz    0 com
2070 viz    0 com
2396 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1889 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039387 (s)