News Flash:

Reteta de choux a la creme

22 Februarie 2012
3621 Vizualizari | 0 Comentarii
Choux a la creme
Ingrediente:

65 gr faina
55 gr ciocolata menaj
55 gr unt nesarat
300 ml frisca
150 ml apa rece
2 oua batute usor

Mod de preparare:


Se preincalzeste cuptorul, se pun la fiert, intr-o craticioara, untul si apa. Dupa ce amestecul da in clocot, se ia cratita de pe foc, si se adauga faina. Se amesteca compozitia bine pana cand ia forma de pasta moale. Se lasa 2 min sa se racoreasca apoi se adauga cate un ou, batand bine de fiecare data, pana cand aluatul devine fin si lucios. Coca obtinuta se introduce intr-un cornet de patiserie cu dui mare (drept), si se aplica intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, in forme rotunde lasand intre ele un spatiu de 2-3 cm. Mingiutele de aluat se coc 12 min (sau in functie de cuptor), pana se rumenesc usor. Dupa ce au fost scoase din cuptor, se lasa la racit, apoi se rupe usor capacul de deasupra....si se pot umple cu gem, budinca de vanilie si frisca.

Glazura de ciocolata

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri de frisca lichida. Pasta obtinuta se poate pune intr-o punga de plastic, pe care o taiem intr-un colt, si decoram choux-rile.
Din cantitatile de mai sus rezulta 12 choux-uri.
Choux a la creme pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina ciocolata menaj unt nesarat frisca apa rece oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3770 viz    0 com
1209 viz    0 com
3664 viz    0 com
2411 viz    0 com
2662 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030354 (s)