News Flash:

Reteta de cheesecake japonez - Creeaza dependenta

16 Februarie 2018
1172 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu se aseamana deloc cu sortimentul de cheesecake cu blat si crema de branza. Desi ingredientele coincid, modul de preparare este diferit. Rezultatul final va fi o incantare pentru gusturile tale.

De ce ai nevoie pentru cheesecake japonez:

  • 125 ml lapte
  • 225 g crema de branza
  • 75 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 70 g faina
  • 20 g amidon
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • zahar pudra, pentru decor

Citeste si Prajitura asta n-a mai apucat si a doua zi. Am facut-o de Revelion si cand sa gust, in platou mai erau doar firimituri

Cum se prepara cheesecake japonez:

Dai drumul la cuptor si tapetezi o forma rotunda. Pui la incalzit o oala cu apa, deoarece prajitura se coace pe baie de aburi. Intr-un vas, torni laptele, adaugi crema de branza, untul si amesteci pe foc mic pana cand se omogenizeaza. Dai deoparte, lasi la racorit 2-3 minute si adaugi galbenusurile, unul cate unul, amestecand energic. Torni esenta de vanilie si incorporezi faina combinata cu amidonul.

Separat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi treptat zaharul in albusuri si pui bezeaua in cealalta compozitie. Omogenizezi cu miscari usoare si torni compozitia in forma. Pui forma peste oala, avand grija ca baza ei sa nu atinga apa fierbinte si dai totul la cuptor 25 de minute la fac mai mare, apoi reduci focul si mai tii prajitura la copt 60-70 de minute. O lasi sa ajunga la temperatura camerei inainte sa o scoti din forma. O pudrezi cu zahar.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019441 (s)