News Flash:

Reteta de cheesecake cu lichior de cafea

29 Iulie 2014
1732 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri faina
3 linguri lichior de cafea
200 gr biscuiti graham
4  oua
180 gr zahar
6 linguri unt
 4 cutii crema de branza Philadelphia
1 lingura cafea instant
2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Pune biscuitii in robot impreuna cu 40 grame zahar si mixeaza compozitia pana se sfaramiteaza. Adauga apoi zaharul si untul topit si amesteca totul foarte bine.

Unge o forma de tort cu inel detasabil de 22-25 cm cu unt si pune compozitia de biscuiti in aceasta. Preseaza biscuitii foarte bine (cu ajutorul unui pahar sau a unei cani) pana obtii un blat compact si uniform. Coace blatul timp de 10 minute, apoi scoate-l imediat din cuptor.

Intr-o ceasca amesteca lichiorl de cafea si cafeaua instant, pana obtii o compozitie fina si usor spumoasa.

Incearca si un Cheesecake cu cirese si ciocolata.

Intr-un vas incapator adauga crema de branza, zaharul ramas, esenta de vanilie si faina si amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema spumoasa. Adauga ouale pe rand, amestecand la viteza mica, pana se incorporeaza bine fiecare ou. La sfarsit incorporeaza in compozitie amestecul de cafea prepatat anterior.

 Adauga crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Coace cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute. Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi pune-o la frigider minim 4 ore.
Orneaza cheeseckake-ul dupa preferinte cu boabe de cafea sau nuci, migdale, ori alune. Serveste cheesecake-ul rece, alaturi de o cana de cafea sau un pahar cu lichior de ciocolata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cheesecake sfaturi culinare retete usoare cheesecake lichior
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1716 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021835 (s)