News Flash:

Reteta de cheesecake cu crema ganache

9 Iulie 2014
2535 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr frisca lichida
150 gr biscuiti graham
esenta de vanilie
3 linguri zahar
170 gr ciocolata de menaj
75 gr margarina
4 cutii crema de branza Philadelphia
200 g zahar
4 oua
sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180ºC. Pune biscuitii in robot si mixeaza-i pana se sfaramiteaza foarte bine. Adauga apoi zaharul si untul topit si amesteca totul foarte bine. Unge o forma de tort cu inel detasabil de 22-25 cm cu unt si pune compozitia de biscuiti in aceasta. Preseaza biscuitii foarte bine (cu ajutorul unui pahar sau a unei cani) pana obtii un blat compact si uniform.

Intr-un vas incapator adauga crema de branza, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare si amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema spumoasa. Adauga ouale pe rand, amestecand la viteza mica, pana se incorporeaza bine fiecare ou.

Adauga crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Coace cheesecake-ul timp de 55 de minute sau pana devine auriu. Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi pune-o la frigider minim 4 ore.  Intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde adauga frisca lichida si ciocolata de menaj taiata in bucatele. Lasa-l timp de 1-2 minute la microunde, apoi amesteca bine pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o glazura omogena.

Lasa glazura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei (avand grija sa amestci din minut in minut in aceasta pentru a nu se intari la suprafata) si adaug-o peste cheesecake.
Orneaza cheeseckake-ul dupa preferinte. Serveste cheesecake-ul rece, alaturi de fructe proaspete de sezon.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cheesecake crema ganache cheesecake ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1722 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022181 (s)