News Flash:

Reteta de cheesecake cu caise este perfecta pentru zilele calduroase de vara

24 Iulie 2017
680 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert usor, cu o aroma inedita, reteta de cheesecake cu caise este perfecta pentru zilele calduroase de vara. Prepara-l intr-o tava dreptunghiulara, pentru o forma mai putin obisnuita.

Ingrediente:

300 g caise fara samburi
115 g unt topit
450 g crema de branza
sare
1 lingura zeama de lamaie
200 g + 2 linguri zahar
60 g smantana
8 biscuiti graham
½ lingurita extract de vanilie
2 oua batute usor

Citeste si

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. Zdrobesti biscuitii, ii amesteci cu 2 linguri de zahar, praful de sare si torni peste ei untul topit. Ii intinzi intr-o tava de copt si ii dai la cuptor 15 minute. Lasi la racit. Reduci temperatura cuptorului la 160 °C.
Intr-o oala, pui la fiert caisele taiate feliute impreuna cu 50 g zahar si putina sare. Lasi pe foc pana dau in clocot si zaharul se topeste. Reduci focul si lasi sa fiarba acoperit inca 10 minute, pana cand amestecul capata o consistenta de dulceata. Dai compozitia la blender dupa ce s-a racit putin si pasezi cu zeama de lamaie si 1 lingura de apa, pana obtii un piure.
Separat, bati crema de branza spuma cu smantana. Mixezi cu 150 g zahar, pana se dizolva. Adaugi vanilia, 1 praf de sare, apoi incorporezi ouale batute. Torni crema de branza peste crusta de biscuiti, apoi torni, din loc in loc, piureul de caise. Il amesteci usor cu o lingurita pentru a forma spirale colorate. Dai la copt 25 de minute, pana cand crema de branza se intareste. Lasi sa se raceasca in tava, apoi dai la frigider 1 ora inainte de servire.

preluat de pe click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

desert usor citeste si celsius blender smantana lingurita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020712 (s)