News Flash:

Reteta de chec din albusuri

4 Ianuarie 2013
1919 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pahar faina
un pahar plin cu albusuri
un pahar zahar
o lingurita bicarbonat sau praf de copt
un praf de sare
coaja de lamaie data pe razatoare
50 gr unt/ margarina topita sau chiar ulei putin caldut
o esenta de lamaie sau vanilie
stafide/rahat/nuci/fructe uscate/chipsuri de ciocolata

Mod de preparare:

Se bat albusurile bine, dupa care se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana cand zaharul este topit, iar albusurile s-au transformat intr-o spuma tare care nu cade de pe mixer/tel.
In faina cernuta se amesteca praful de copt, si se incepe incorporarea acesteia in albusuri, folosindu-ne de o spatula. Se amesteca usor de sus in jos cu miscari circulare. Adaugam apoi untul topit, coaja razuita si esentele, incorporam si fructele sau ciocolata si turnam compozitia intr-o forma de guguluf, unsa si tapetata foarte bine sau intr-o forma mai mare de chec. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce checul trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar si se taie felii.

Chec din albusuri recomandat de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina albusuri zahar bicarbonat sare unt margarina topita stafide rahat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2117 viz    0 com
1692 viz    0 com
1898 viz    0 com
4928 viz    0 com
2499 viz    0 com
1560 viz    0 com
2212 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032855 (s)