News Flash:

Reteta de chec cu vanilie si lamaie

30 Mai 2014
2909 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 1/2 cani faina
1/2 lingurita de extract de vanilie
1/3 cana zeama de lamaie
2 lingurite de praf de copt
2 lingurite coaja rasa de lamaie
1 cana de iaurt integral
1/2 lingurita sare
1 1/3 cani zahar
3 oua mari
1/2 cana ulei de floarea soarelui

Pentru glazura:
2 linguri de zeama de lamaie
1 cana de zahar

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol faina cernuta, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, amesteca iaurtul, 1 cana de zahar, ouale, coaja de lamaie si vanilia. Incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul de iaurt. Adauga treptat si uleiul, pana cand se incorporeaza bine in aluat. Toarna compozitia intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Coace checul timp de aproximativ 50 de minute.

Intre timp, prepara siropul, amestecand zaharul cu sucul de lamaie pe foc.
Scoate checul din cuptor, lasa-l sa se raceasca 10 minute, apoi decoreaza-l dupa plac cu siropul de lamaie. Lasa siropul sa se absoarba in prajitura, inainte de a o taia.
Daca nu vrei ca prajitura sa fie insiropata, poti prepara doar o glazura, amestecand zaharul si lamaia, fara a le pune pe foc.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete chec chec lamaie aluat chec retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022152 (s)