News Flash:

Reteta de casa - Cum faci pate de ficat de pui

10 Septembrie 2018
441 Vizualizari | 0 Comentarii

Pateul din comert nu se compara cu cel pregatit in casa. Cel de casa este mult mai bun. O chifla crocanta cu pate fin poate fi un mic dejun minunat, o gustare sanatoasa sau o cina usoara. Il preparam regulat si vi-l recomandam si dumneavoastra.

INGREDIENTE: 450 gr ficat de pui; 400 gr de unt; 1 ceapa; 2 catei de usturoi; 1 lingurita de cimbru; 2 linguri ulei de masline; 1 lingura de brandy; sare de mare – dupa gust; piper negru macinat – dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Topiti untul intr-o craticioara. Strecurati lichidul prin sita. Sedimentul alb nu il folositi. Turnati uleiul de masline in tigaie si prajiti ceapa si usturoiul, taiate bucati mici.Incalziti uleiul inca o data in tigaie, adaugati ficatul taiat bucati, presarati-l cu cimbru si prajiti-l pana se rumeneste la suprafata si ramane roz in mijloc.

Turnati brandy in tigaia cu ficat si aprindeti, sa se arda tot alcoolul (optional). Prajiti ficatul inca 1 minut, il transferati in vasul blenderului si amestecati. Adaugati untul, sare si piper, si mai amestecati o data. Treceti compozitia de 2 ori prin sita si repartizati-o in cupe (daca va doriti o textura mai fina).
De asemenea, puteti praji salvie. Aceasta va deveni crocanta. O uscati pe un prosop de hartie si presarati pate-ul. Dati cupele la frigider pentru 1 ora. Exista si alte metode de a servi ficatul de pui, dar este mai bine sa aveti la indemana cateva variante de preparate diverse din acest produs ieftin.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1526 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016151 (s)