News Flash:

Reteta de cartofi umpluti cu carne tocata

1 Aprilie 2014
2736 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

7-8 cartofi rosii potriviti
1/2 kg carne tocata de porc (poate fi si de pui)
200ml bulion
2 lingurite pasta de ardei
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 frunze de dafin
sare
cimbru
piper
busuioc
ulei

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam sa se faca la foc mic  amestecand din cand in cand. Cand apa a scazut si carnea incepe sa se prajeasca mai lasam 2-3 minute timp in care amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam sare, piper si putin cimbru.

Pana cand se face carnea curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in jumatate de-a lungul. Ii scobim cu o lingurita. Punem intr-o tava putin ulei asezam cartofii cu scobitura in sus, mai punem putin ulei peste ei si ii bagam in cuptorul preincalzit la 180g C timp de 10 minute. Apoi scoatem tava ii intoarcem invers si ii mai lasam 10 minute.

Pregatim sosul de bulion (puteti renunta la el daca doriti): Curatam ceapa si usturoiul le tocam marunt, apoi le calim in putin ulei. Adaugam pasta de ardei apoi bulionul, frunzele de dafin, sare, 1/4 lingurita busuioc. Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.

Umplem cartofii cu carnea pregatita in prealabil si pe fiecare punem 2 linguri de sos. Bagam tava la cuptor si mai lasam 15-20 minute. Servim cu smantana si daca va place cu branza rasa deasupra.

Reteta de cartofi umpluti cu carne tocata este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi umpluti retete cartofi retete aperitiv
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3491 viz    0 com
1503 viz    0 com
2097 viz    0 com
2262 viz    0 com
1545 viz    0 com
1412 viz    0 com
1548 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023390 (s)