News Flash:

Reteta de cartofi frantuzesti

19 Aprilie 2013
5080 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg cartofi albi
250 g sunca afumata
3 oua fierte
3 castraveciori murati
100 ml smantana grasa
100 ml lapte
100 g branza rasa
1 ceapa
2 linguri ulei
2 oua
unt
pesmet
sare
piper

Mod de preparare:

Mai intai, spala foarte bine cartofii. Fierbe cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare. Cand s-au fiert curata-i de coaja si taie-i felii. Taie sunca afumata cubulete, ouale fierte si castraveciorii. Caleste ceapa in putin ulei, pana cand capata o nuanta aurie, apoi adauga sunca si lasa-le sa se rumeneasca 2 minute.

Unge o tava cu unt si presara pe ea putin pesmet. Asaza in tava un strat de cartofi, unul de ou, sunca, ceapa si castraveciorii bine scursi, apoi inca un strat de cartofi. Bate laptele cu smantana, adauga ouale ramase, branza, sare si piper dupa gust. Toarna aceasta compozitie in tava si pune-o la cuptor aproximativ 20 de minute.
Cartofii frantuzesti de servesc calzi, cu salata verde.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi frantuzesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019195 (s)