News Flash:

Reteta de cartofi frantuzesti

4 Iunie 2012
2212 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofi frantuzesti
Ingrediente:

1 kg cartofi
20 gr unt
300-400 g de carnat afumat de casa sau cu sunca
5-6 oua (un ou se lasa pentru smantana)
100 ml lapte
250 g smantana
sare
piper
vegeta



Mod de preparare:

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel procedam si cu ouale.Pe cartofi punem sare, piper, si vegeta si amestecam cu grija.In caz ca folosim carnat cu sunca este bine sal lasam 5 minute in apa clocotita, apoi il feliem.
In vas de iena pe care il ungem cu unt si incepem sa aranjam: un rand de cartofi, putini carnati, putine oua.
Ultimul strat trebuie sa fie cartofii.
Luam un vas in care batem oul adaugam smantana si laptele,se poate pune putina sare dupa gust si se toarna peste cartofi.
Se pune la cuptor preincalzit la 180c si se lasa 40 min. Cea mai adecvata salata este de salata verde cu ridichi rosii.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi unt sunca oua lapte smantana sarepipervegeta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2369 viz    0 com
2370 viz    0 com
2991 viz    0 com
4705 viz    0 com
2169 viz    0 com
3463 viz    0 com
4129 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019204 (s)