News Flash:

Reteta de cartofi Anna

25 Iulie 2019
816 Vizualizari | 0 Comentarii

Cunoscuti drept cartofi Anna, acest preparat francez este o garnitura delicioasa pentru orice fel principal. Mai mult, cartofii Anna se pot manca si ca atare, alaturi de o salata verde.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1,2 kg cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 240 de grade. Ia o tigaie de fonta si tapeteaz-o cu ulei. Pune untul intr-o cratita la foc mic. Piseaza usturoiul si adauga-l in unt. Cand untul s-a topit, ia cratita de pe foc, adauga sare si piper. Folosind un cutit ascutit sau o razatoare mandolina, taie cartofii in feliute subtiri de 2 mm. Spala cartofii si usuca-i cu un servet absorbant. Pune cate un strat de cartofi in tigaia de fonta, adauga amestecul de unt si continua sa adaugi straturi de cartofi. Acopera cu folie de aluminiu tigaia si coace cartofii pentru 20 de minute. Indeparteaza folia si mai gateste cartofii pentru 30 de minute pana ce stratul de la suprafata este rumen. Taie feliute ca de tort si serveste.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi anna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014904 (s)