News Flash:

Reteta de caramele de casa

13 Februarie 2014
2700 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 ml cidru
230 g zahar
130 g zahar brun
130 g unt, fara sare
2 lingurite sare de mare
1/2 lingurita scortisoara
80 g smantana

Mod de preparare:

Fierbe cidrul la foc mare, timp de 30-40 de minute, pana ce devine un sirop cu o consistenta groasa. Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca intr-un bol sarea cu scortisoara. In siropul obtinut adauga untul, cele doua tipuri de zahar si smantana. Pune din nou oala la fiert, de data aceasta la foc mediu, si las-o 5 minute.

Opreste focul si adauga mixtura de sare, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Toarna caramelul in tava de copt si lasa-l la racit, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Ridica compozitia cu ajutorul hartiei si transfer-o pe un tocator. Taie bucati mici de caramele cu ajutorul unui cutit uns cu ulei.
Serveste caramelele din cidru alaturi de un pahar de suc natural de fructe.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta caramele zahar brun scortisoara smantana foc mare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1530 viz    0 com
3263 viz    0 com
1502 viz    0 com
1962 viz    0 com
1124 viz    0 com
1509 viz    0 com
1640 viz    0 com
1607 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1755 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028667 (s)